Stretch and flexibility bij Bendie

Stretch and Flexibility 10-11-19

Stretch and Flexibility. Sta jij bij strek oefeningen verbaasd te kijken naar hoe ver anderen wel niet komen? Hoe zij in bepaalde houdingen schijnbaar moeiteloos hun tenen kunnen aantikken, terwijl jijzelf met moeite net voorbij je knieën komt? Wil jij wel eens wat dieper in bepaalde houdingen komen dan je gewend bent? Heb jij zin om je lichaam weer helemaal uit te rekken, te stretchen, te verlengen en om het wat flexibeler te maken?

Dan is onze workshop Stretch and Flexibility precies wat jij zoekt!

Info
In deze workshop neemt Bart Bendie (yes, it’s in the name!) je mee op reis door je lichaam. Onder het genot van een klein, maar belangrijk stukje theoretische kennis over je lichaam, en vooral héél veel praktische oefeningen, zorgen wij er gezamenlijk voor dat jij met een ruimtelijker gevoel en een dieper inzicht in de kunst van het stretchen, als een verlengd en verruimd persoon huiswaarts keert.

Inhoud workshop
In deze 2,5 uur durende workshop Stretch and Flexibility werken we naar de SPLIT. Laat dit je vooral niet afschrikken! Want uiteraard kunnen we geen wonderen verrichten in 1 sessie (but hey, always be open for miracles!) maar een garantie voor een verdieping in de houding(en) en een merkbaar verschil van voor en na de les, durven we je wel te geven!

Om in de peakpose, de SPLIT, te komen, moeten we diverse lichaamsdelen aanspreken. We werken dan niet alleen aan de hamstrings, maar ook met voorover buigingen, de quadriceps, inwaartse & uitwaartse draaiing van de heupen, enz enz. Tijdens de diverse voorbereidende houdingen gaan we allerlei props (hulpmiddelen) gebruiken, zoals blokken en straps. Een bewuste en gecontroleerde ademhaling is ook een essentieel onderdeel van het stretchen. De inademingen gebruiken we om meer lengte in de poses te vinden en de uitademingen om meer diepte & ontspanning te vinden. Kortom, genoeg facetten waar we tijdens de workshop mee gaan werken! Daarna lekker bijkomen met een Yogi theetje en wat lekkers in onze lounge.

Waarom stretchen
Elke dag bij het ontwaken doe je het al uit jezelf, uitrekken. Als we langere tijd dezelfde houding hebben aangenomen, dan laat het lichaam ons weten dat het de ruimte wil. Ruimte voor de bloedsomloop en ruimte in de gewrichten. Om na jaren van inactiviteit de delen van spieren die vast zijn gaan zitten opnieuw in beweging te brengen, zodat een goede lichaamshouding bevordert wordt en blessures worden voorkomen. Maar misschien nog wel de meest belangrijke reden is natuurlijk dat heerlijke ontspannen en tevreden gevoel waarmee jouw lichaam je na afloop beloont.

Tijdens deze workshop wordt Bart bijgestaan door extra docenten, zodat iedereen verzekerd is van voldoende persoonlijke aandacht, voor de plekken waar jij voelt dat je ruimte wilt ontwikkelen.

Meedoen?
Deze workshop is geschikt voor iedereen en voor diegenen die helemaal niet lenig / flexibel zijn nodigen we juist uit om ook mee te doen! Alleen via de ticketlink in dit evenement kan je jezelf opgeven.

Prijs: € 27,50